Słodkie przepisy
Murzynek
2 szkl. mąki
2 szkl. cukru
4 jajka
25 dkg. margaryny
1/2 szkl. wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
1 olejek migdałowy
orzechy, rodzynki
Zagotować tłuszcz z wodą i kakao, mieszać na ogniu, aż cukier zupełnie się rozpuści, odlać 1/2 szklanki by można było potem polać na wierzchu ciasto.
Do reszty po wystudzeniu wsypać mieszając mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, bakalie obsypać mąką na końcu dodać pianę z 4 białek i lekko wymieszać.
Wyłożyć ciasto do dwóch wąskich blaszek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką, wstawić do średnio gorącego piekarnika 170º-200ºC piec ok. 45 min.
Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu polukrować, polać polewą czekoladową.
Smacznego
Zapraszamy na zakupy codziennie
przez 365 dni w roku !!!