www.paytel.pl

www.paysafecard.com

www.dutkowiak.pl

www.nordis.com.pl

www.algida.pl

www.kp.pl

www.wedel.pl

www.tymbark.com

www.coca-colahellenic.pl

www.kp.pl

www.sklep.browar-witnica.p

Pol Market PSZCZÓŁKA s.c. - Słodkie przepisy

Słodkie przepisy

Cycki Murzynki

Ciasto:

6 białek

1 szkl. maku nic z nim nie robić

20 dkg. wiórek kokosowych

1 szkl. cukru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Białko ubić dodać cukier i miksować, dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką.

Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec w temp. 200ºC 15-20 min. na złoty kolor.

Krem:

2 budynie śmietankowe bez cukru

2 szkl. mleka

6 żółtek

4 łyżki cukru

1 czubata łyżka żelatyny

1 kostka margaryny

Żelatynę namoczyć w małej ilości wody dodać 1/2 szkl. wrzącej wody wymieszać i ostudzić.

Budynie gotować w 2 szkl. mleka. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz dodać ostudzony budyń i żelatynę.

Na ostudzone ciasto nałożyć krem na to okrągłe biszkopty nasączone alkoholem, polać biszkopty polewą czekoladową na górze biszkoptów połóż po jednej rodzynce.

Polewa:

1 szkl. cukru

4 łyżki margaryny

4 łyżki mleka

4 łyżki kakao

Składniki rozpuścić nie gotować.

Smacznego



<< Powrót 


Zapraszamy na zakupy codziennie

przez 365 dni w roku !!!