www.paytel.pl

www.paysafecard.com

www.dutkowiak.pl

www.nordis.com.pl

www.algida.pl

www.kp.pl

www.wedel.pl

www.tymbark.com

www.coca-colahellenic.pl

www.kp.pl

www.sklep.browar-witnica.p

Pol Market PSZCZÓŁKA s.c. - Słodkie przepisy

Słodkie przepisy

Miodownik

Ciasto:

1/2 kostki margaryny

2 łyżki miodu

3 łyżki cukru pudru

2 i 1/2 szkl. mąki wrocławskiej

1 całe jajko

1 łyżeczka sody

Margarynę rozgrzać z miodem i wystudzić. Po wystudzeniu wsypać przesianą mąkę, sodę, cukier i całe jajko.

Wszystko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie połowy. Piec osobno ok. 15 min.

Biszkopt:

4 jajka, 3/4 szkl. cukru pudru

1/2 szkl. mąki wrocławskiej

1/2 szkl. mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

Z tych składników upiec biszkopt. Piec ok. 15-20 min.

Krem:

Z 1/2 l. mleka odlać 1/2 szkl. i wsypać 1 czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę mąki wrocławskiej.

Pozostałe mleko zagotować z 3/4 szk. cukru i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać mąkę.

Gorący budyń zmieszać z 1 kostką margaryny. Do kremu dodać rodzynki. Gorącym kremem przełożyć upieczone ciasto.

Miodownik+krem+biszkopt+krem+miodownik+lukier

Lukier:

Ubić 1 białko na sztywno i dodać ¾ szkl. cukru pudru i sok z 1/2 cytryny.

Posypać czekoladą.

Smacznego



<< Powrót 


Zapraszamy na zakupy codziennie

przez 365 dni w roku !!!