Słodkie przepisy
Biszkopt z wiśniami
Biszkopt:
8 jaj
8 łyżek cukru (ubić)
8 łyżek mąki
proszek do pieczenia
Jaja dobrze ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką blaszkę piec w piekarniku ok. 25 min.
Krem:
4 łyżki kakao
1 i 1/2 kostki margaryny
3 żółtka
1 szkl. cukru
Do wykończenia:
2 słoiki wiśni
rodzynki
orzechy
spirytus 50 gr.
Krem ucierać i na koniec wlać spirytus. Biszkopt przekroić wzdłuż i przełożyć kremem, przykryć drugą połową biszkoptu, na to resztę kremu, na krem położyć wiśnie, rodzynki, orzechy i polać czekoladą.
Smacznego
Zapraszamy na zakupy codziennie
przez 365 dni w roku !!!