www.paytel.pl

www.paysafecard.com

www.dutkowiak.pl

www.nordis.com.pl

www.algida.pl

www.kp.pl

www.wedel.pl

www.tymbark.com

www.coca-colahellenic.pl

www.kp.pl

www.sklep.browar-witnica.p

Pol Market PSZCZÓŁKA s.c. - Słodkie przepisy

Słodkie przepisy

Karpatka

Ciasto:

1/2 margaryny

1 szkl. wody

4 jajka

1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szkl. mąki


Margarynę z wodą zagotować do tego wsypać szklankę mąki z proszkiem do pieczenia i ucierać aż będzie ciasto odstawać od naczynia. Trochę przestudzić dodając po jednym jajku. Ciasto podzielić na dwie równe części i upiec osobno na blasze. Piec 45 minut.


Krem:

1/2 litra mleka

2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

2 czubate łyżki mąki pszennej. Ugotować z tego budyń.


1 kostka masła roślinnego

1/2 szkl. cukru pudru

2 żółtka


Odlać trochę mleka na rozrobienie mąki, resztę mleka zagotować wlać do tego rozrobioną mąkę ostudzić do zimna. Ostudzony budyń połączyć z rozrobioną już margaryną, cukrem i żółtkami, gdy krem będzie już gotowy wyłożyć nim jedną część ciasta a drugą przykryć i posypać cukrem pudrem.


Smacznego







<< Powrót 


Zapraszamy na zakupy codziennie

przez 365 dni w roku !!!